Honda Malaysia memanggil semula 55,000 kenderaan untuk menggantikan pam bahan bakar

Honda Malaysia telah mengeluarkan penarikan semula produk untuk 55,354 kenderaan untuk menggantikan pam bahan bakar sebagai langkah berjaga-jaga, sejajar dengan penarikan pam bahan bakar global Honda.

Pembuat kenderaan itu mengatakan antara model yang terjejas adalah Accord yang dihasilkan pada tahun 2018, BR-V (2018), City (2019), City (HEV) (2019), Civic (2018), CR-V (2018 & 2019), HR- V (2018), HR-V (HEV) (2018), Jazz (2019), dan Jazz (HEV) (2019).

“Syarikat percaya penarikan produk ini diperlukan sebagai langkah pencegahan untuk mengatasi kemungkinan kehilangan daya mesin atau penghentian kenderaan.

“Semua pelanggan yang terpengaruh akan diberitahu melalui surat pemberitahuan, yang akan merangkumi perincian penarikan balik produk.

“Honda Malaysia menggesa semua pelanggan yang terjejas untuk menghubungi mana-mana peniaga sah Honda untuk membuat janji setelah menerima pemberitahuan untuk mengganti pam bahan bakar, bergantung pada ketersediaan bahagian tersebut,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Syarikat itu mengatakan bahawa penggantian pam bahan bakar yang terjejas, stoknya akan tersedia secara berperingkat, adalah percuma dan semua kos yang berkaitan dengan aktiviti penggantian ini akan ditanggung oleh Honda Malaysia.

“Honda Malaysia benar-benar meminta maaf atas ketidaknyamanan yang ditimbulkan kepada pelanggan yang terjejas dan meyakinkan bahawa semua model pengeluaran 2020 tidak terpengaruh oleh penarikan produk ini.

“Mulai hari ini, belum ada kejadian kemalangan atau kecederaan yang disebabkan oleh isu ini yang dilaporkan di Malaysia,” katanya.

Oleh kerana nombor bebas tol Honda sedang menjalani penyelenggaraan teknikal, syarikat mengatakan pemilik kenderaan boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai penarikan semula produk ini dengan menghubungi mana-mana peniaga sah Honda atau log masuk ke www.honda.com.my untuk memeriksa status kenderaan mereka.

Follow & Subscribe Newsletter


Berkaitan