Kereta Honda lebih murah sehingga MYR9,502 berikutan pengecualian cukai jualan

Berikutan pengecualian cukai jualan kerajaan terhadap kenderaan sebagai sebahagian daripada Pelan Pemulihan Ekonomi Penjana , Honda Malaysia hari ini mengumumkan penurunan harga kenderaannya.

Sebagai dorongan kepada sektor automotif, pemerintah telah memberikan pengecualian cukai penjualan 100 persen pada kenderaan Completely Knocked Down (CKD) dan pengecualian cukai penjualan 50 persen pada model Unit Lengkap Dibangunkan (CBU). Ini berkuat kuasa dari 15 Jun hingga 31 Disember 2020.

Untuk kenderaan CKD, ini secara berkesan bermaksud cukai jualan dan perkhidmatan (SST) semasa 10 peratus adalah berkadar sifar. Percutian cukai ini serupa dengan ketika  cukai barang dan perkhidmatan (GST) enam peratus  dihapuskan pada tahun 2018.

Dengan penyesuaian yang relevan yang dibuat, harga model CKD Honda, iaitu Jazz, New BR-V, City, HR-V, New Civic, CR-V dan All-New Accord akan berkurang antara RM2,788.46 dan RM8,545.63. Sementara itu, model CBU Honda Odyssey akan lebih rendah sebanyak RM9,502.47. Harga yang disenaraikan adalah OTR tanpa insurans.

Selain daripada harga baru, pelanggan boleh menikmati berterusan melayan khas dengan kereta baru mereka di bawah “Kita Bersama Tawaran” kempen (terpakai untuk kenderaan berdaftar dari 1 Jun 2020 hingga 30 Jun 2020).

Rujuk senarai di bawah untuk maklumat harga lengkap.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kenderaan Honda, lawati www.honda.com.my atau hubungi nombor bebas tol Honda Malaysia di 1-800-88-2020.

Follow & Subscribe Newsletter


Berkaitan