HUAWEI Nova 7 5G akan berada di pasaran mulai 19 Jun 2020

RAMAI yang sudah tahu, nova kembali dengan kekuatan dan gaya yang lebih banyak serta mempunyai HUAWEI AppGallery yang – Lebih selamat, Lebih storan, Lebih ganjaran.

Lebih membanggakan, telefon pintar baharu Siri HUAWEI nova 7 yang akan datang kepada anda ini, bukan sahaja dilengkapi HUAWEI AppGallery begitu sempurna tetapi ia juga adalah aplikasi mudah alih ketiga terbesar.

Paling penting, ia lebih selamat kerana HUAWEI AppGallery telah dianugerahkan CC EAL 5 + terbaik di industri dan sijil keselamatan.

HUAWEI Cloud Storage pula menyediakan sehingga 50 GB storan percuma selama 12 bulan.

HUAWEI AppGallery juga memberi ganjaran kepada pengguna yang menggunakan aplikasi ini bagi memuat naik aplikasi kegemaran.

Selain itu, pengguna boleh menebus ganjaran menarik dan hadiah di HUAWEI AppGallery Gift Centre dengan menambah mata ganjaran HUAWEI.

Bagaimanapun, anda juga perlu tahu bahawa ada tujuh ciri yang menjadikan Siri HUAWEI nova 7 mesti dibeli, bulan ini.

Tarikan pertama, tentu sekali pesona warna yang bergaya ditampilkan. Bak kata orang, “dari mata turun ke hati”.

Begitulah ‘magnet’ yang ada pada peranti baharu ini. Apabila anda melihat warnanya yang menarik, tidak mustahil anda akan terpikat dan terdetik untuk memastikan telefon pintar baharu ini berada dalam genggaman.

Siri HUAWEI nova 7 hadir dalam pelbagai warna yang dilengkapi dengan laminasi warna.

Model Space Silver mempunyai reka bentuk kecerunan tiga warna unik yang dibuat dengan proses maju yang terkemuka di industri, sekali gus memberikan Siri HUAWEI nova 7 baharu kemasan unik yang membolehkan cahaya memancar secara berbeza dari perspektif berbeza.

Warna lain dalam siri ini termasuk Crush Green dan Midsummer Purple. Kedua-dua warna ini juga tidak kurang hebat tarikannya. Justeru, tetapkan pilihan hati anda yang mana satu pilihan hati!

Siri HUAWEI nova 7 juga didatangkan dalam berat lebih ringan. Ini menepati cita rasa pada masa kini yang mana ciri telefon ringan dan nipis, sememangnya menjadi kegemaran ramai kerana senang dibawa ke mana-mana.

Jika telefon pintar anda agak berat, kadang-kadang boleh mengganggu. Sungguhpun ringan, jangan meragui keupayaannya kerana HUAWEI mempunyai kemampuan fotografi yang tidak boleh diperlekehkan untuk telefon berciri reka bentuk langsing.

Siri HUAWEI nova 7 yang baharu menampilkan reka bentuk yang berpusatkan minimalis untuk kedua-dua perisian dan perkakasan.

Jadi, ia bukan sahaja membolehkan prestasi yang unggul tetapi juga mengurangkan ruang dimilikinya oleh pemproses dan menghasilkan ukuran motherboard lebih kecil, serta lebih ringan dan badan telefon pintar yang nipis.

Ciri lain ialah 64MP AI Quad Camera yang terdapat pada telefon pintar ini. Realitinya, mempunyai kamera terbaik adalah penting bagi sesiapa yang ingin membeli telefon pintar.

Disokong oleh pemproses Kirin 820 yang kuat dan keupayaan AI yang kuat, membolehkan fotografi dihasilkan dalam definisi tinggi berkualiti tinggi.

Begitu juga untuk gambar malam, ia memberikan hasil menakjubkan dan kualiti video 4K yang luar biasa.

Lebih menarik, Siri HUAWEI nova 7 dilengkapi dengan kamera depan 16MP yang menggunakan apertur f / 2.0 yang besar dengan ukuran piksel 1.0 um, sehingga dapat menangkap lebih banyak cahaya dan perincian dalam gambar swafoto.

Kamera depan juga menyokong Super Night Selfie 2.0 untuk rakaman swafoto cahaya rendah. Kebisingan dikendalikan dengan algoritma BM3D, sementara itu perincian ditingkatkan dengan menyusun beberapa bingkai RAW bersama-sama. Hanya memerlukan dua saat untuk kamera menghasilkan potret diri yang benar-benar menarik.

Telefon pintar ini turut mempunyai Mod Video Paparan Dwi. Siri HUAWEI nova 7 baharu ini menyokong Dual-View Video Mode yang memanfaatkan sepenuhnya kamera depan dan belakang untuk merakam momen di kedua-dua belah pihak.

Kamera belakang menyertakan lensa makro untuk pengambilan gambar jarak dekat, yang membolehkan pengguna merakam detik indah dalam kehidupan seharian.

Kelebihan lain, ia dilengkapi dengan bateri 4000mAh yang besar dan HUAWEI SuperCharge 40W. Ini membolehkan Siri HUAWEI nova 7 yang baharu dicas 70% dalam masa setengah jam.

Jangan tidak tahu, peranti ini adalah telefon pintar 5G paling mampu di Malaysia untuk dimiliki. Di samping itu, ia turut menjadi telefon pintar jarak jauh pertama di Malaysia yang dilengkapi dengan teknologi 5G.

Barangkali, ada yang tertanya-tanya berapa banyak wang yang perlu dikeluarkan dari dalam poket mereka untuk memilikinya.

Jangan risau! Walaupun dengan kemasan yang menarik, pengalaman fotografi dan video berkualiti premium dan prestasi yang luar biasa, Siri HUAWEI nova 7 yang baharu akan dilancarkan pada harga RM1,000 ke atas.

Satu lagi keistimewaan telefon pintar baharu ini, sudah semestinya HUAWEI Share dan MEETime yang terdapat padanya.

Siri HUAWEI nova 7 diprapasang dengan MeeTime untuk menyokong panggilan video FHD 1080p dengan antara peranti HUAWEI lain.

Melalui MeeTime, anda boleh membuat panggilan telefon dari peranti HUAWEI ke HUAWEI dengan menggunakan sambungan Internet sahaja.

Dengan kuasa GPU Turbo, ia turut boleh mengoptimasikan imej menjadi lebih tajam. Seperti Google Duo, ia turut boleh menjadikan imej panggilan video lebih terang jika pengguna berada di kawasan yang gelap.

HUAWEI Share pula, ciri perkongsian fail, pengguna dapat menggunakan kaedah menyeret fail antara peranti dengan lancar untuk memastikan kemudahan yang optimum.

Mengenai HUAWEI AppGallery yang ada Siri HUAWEI nova 7, tidak boleh dihebahkan lagi kerana ramai sudah tahu ia mempunyai kelebihan tersendiri, malah sebilangan besar aplikasi yang sering digunakan di Malaysia, tersedia di AppGallery ini.

Dengan menggunakan HUAWEI AppGallery pada telefon pintar baharu ini, anda boleh memuat turun semua aplikasi kegemaran.

Antaranya, HUAWEI Browser, HUAWEI Assistant (news and AI assistant), HUAWEI Cloud Storage, HUAWEI Email, MeeTIME (panggilan video); HUAWEI Welink (Telekomunikasi App), HUAWEI Readers (Reading App), HUAWEI Quick App, HUAWEI Calander, HUAWEI Music dan HUAWEI Huawei App Gallery.

Selain itu, gunakan HUAWEI Phone Clone untuk pengalihan data yang mudah termasuk memindahkan kenalan, Sistem Pesanan Ringkas (SMS), log panggilan, nota, rakaman, kalendar, foto, muzik, video, dokumen dan aplikasi dari telefon lama ke telefon pintar HUAWEI baharu anda.

Sementara itu, FindApps berfungsi sebagai hub untuk membantu pengguna mencari aplikasi yang mereka perlukan dan mengarahkan mereka ke sumber yang ada untuk memuat turun aplikasi.

FindApps dapat mencari aplikasi popular seperti Facebook, Telegram, WhatsApp, Instagram, dan lain-lain. Ini akan membantu pengguna dalam mencari aplikasi dengan menggabungkan beberapa sumber muat turun pihak ketiga seperti laman web rasmi aplikasi atau dalam AppGallery.

Jika anda tidak dapat mencari aplikasi tertentu dalam AppGallery jangan risau kerana anda boleh menyelesaikannya dengan memuat turun APK. Anda boleh memuat turun APK secara langsung menggunakan Penyemak Imbas HUAWEI atau melalui kedai aplikasi pihak ketiga seperti Aptoide atau Aurora Store.

Pada masa sama, tidak kira sama ada anda pengguna iOS atau Android – HUAWEI Phone Clone serasi dengan telefon anda tanpa mengira jenama. Muat turun aplikasi percuma dari Google Play atau Apple.

Tonton video untuk mengetahui lebih lanjut tentang HUAWEI AppGallery:

Maklumat lanjut mengenai HUAWEI AppGallery, layari https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery/

Dengan kelebihan dan keistimewaan yang dimiliki Siri HUAWEI nova 7 tentu ada yang tidak sabar untuk memilikinya.

Bagi yang ingin tahu maklumat lebih lanjut boleh layari https://bit.ly/3fep8y7

Anda juga boleh kunjungi mana-mana HUAWEI Store yang berdekatan dengan anda untuk mendapatkan lebih kepastian mengenai Siri HUAWEI nova 7 yang akan berada di pasaran tidak lama lagi.

Follow & Subscribe Newsletter’


Berkaitan