Kamera Panasonic Mirrorless Kini Boleh Berfungsi sebagai Kamera Web

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Panasonic telah melancarkan aplikasi Lumix Tether for Streaming yang pada dasarnya merupakan versi tweak dari versi Lumix Tether 1.7.

Oleh kerana ramai di antara kita yang bekerja dari rumah dan berhubung dengan rakan sekerja, pasukan, dan pelanggan melalui sidang video kerana wabak coronavirus, permintaan untuk kamera web berkualiti tinggi telah meningkat dengan ketara. 

Tetapi kerana pembuat komputer dan komputer riba belum membuat peningkatan yang ketara pada akhirnya, Panasonic telah membawa penyelesaian yang disebut Lumix Tether for Streaming yang membolehkan anda menggunakan kamera tanpa cermin anda sebagai kamera web. 

Aplikasi baru ini didasarkan pada Lumix Tether asli yang dimaksudkan untuk memungkinkan pengambilan gambar yang ditambatkan untuk jurugambar profesional. Canon dan Fujifilm juga cuba menawarkan pengalaman serupa untuk kamera mereka sejak kebelakangan ini.

Lumix Tether for Streaming pada dasarnya adalah versi tweak dari Lumix Tether versi 1.7 yang merangkumi elemen GUI seperti tanda kawasan fokus dan panel kawalan di samping paparan langsung. 

Perisian baru telah mengeluarkan semua item dari layar untuk memberi anda pandangan kamera yang jelas di monitor anda – seperti bagaimana anda mendapatkan pandangan dari kamera web anda. 

Walau bagaimanapun, sekiranya anda masih memerlukan item tersebut, anda juga dapat membuatnya kelihatan di skrin anda.

Panasonic pada mulanya melancarkan Lumix Tether for Streaming dalam versi beta untuk pengguna Windows 10. Ini bermaksud bahawa jika anda mempunyai mesin Mac, anda tidak akan dapat menggunakan penyelesaian baru. 

Juga, perlu diperhatikan bahawa tawaran baru ini terhad kepada enam kamera tanpa cermin, iaitu Panasonic Lumix DC-GH5, Lumix DC-G9, Lumix DC-GH5S, DC-S1, DC-S1R, dan DC-S1H.

Sekiranya anda mempunyai salah satu kamera yang disokong dan PC Windows, anda boleh terus mencuba Lumix Tether for Streaming setelah menyambungkan kamera anda menggunakan kabel USB-3. Perisian ini berukuran 37.8MB dan tersedia untuk muat turun percuma melalui laman Panasonic.

Sumber: Gadget 360

Follow & Subscribe Newsletter


Berkaitan