Promosi AirAsia – Terbang Tanpa Had (Unlimited Pass) di Malaysia dengan harga RM399

KUALA LUMPUR 10 Jun – Dengan penghapusan sekatan perjalanan antara negeri semasa perintah kawalan pergerakan pemulihan (RMCO), yang bermula hari ini, AirAsia kini memperkenalkan Pas Tanpa Had untuk perjalanan domestik dengan harga RM399. Pas itu membolehkan anda terbang seberapa banyak yang anda mahukan di Malaysia dan ini adalah versi domestik pas tanpa had yang diperkenalkan awal tahun ini.

The Unlimited Pass Cuti-Cuti Malaysia berharga RM399 dan ia ditawarkan untuk semua ahli AirAsia BIG yang berpangkalan di Malaysia. Ia akan tersedia di halaman Tawaran laman web AirAsia atau di bawah Tab Tawaran pada aplikasi AirAsia.

Pas ditawarkan untuk waktu yang terhad dan penjualan akan bermula mulai jam 10.00 pagi pada 11 Jun hingga 23:59 malam pada 13 Jun 2020. Dengan pas, anda boleh menebus penerbangan untuk perjalanan antara 25 Jun 2020 hingga 31 Mac 2021.

Pas itu meliputi 16 destinasi di Malaysia yang merangkumi Alor Setar, Langkawi, Pulau Pinang, Ipoh, Johor Bahru, Kuala Lumpur, Kota Bharu, Kuala Terengganu, Kuching, Miri, Bintulu, Sibu, Kota Kinabalu, Sandakan, Tawau dan Labuan.

Perhatikan bahawa tiket tanpa had hanya merangkumi tambang asas sahaja. Ini bermakna anda perlu membayar cukai tambahan, tambahan, caj perkhidmatan penumpang dan caj lain yang boleh dikenakan semasa membuat tempahan. Tempat duduk percuma juga bergantung pada ketersediaan tempat duduk juga.

Tempahan penerbangan mesti dibuat sekurang-kurangnya 14 hari sebelum berlepas, dan ada tempoh embargo dan terma dan syarat lain berlaku. Sama seperti pas tanpa had untuk perjalanan antarabangsa, anda hanya dibenarkan untuk mendapatkan maksimum tiga kali tidak hadir sebelum tiket anda dilucutkan. 

Untuk mengetahui lebih lanjut, syarikat penerbangan juga telah memberikan panduan mengenai cara menggunakan pas tanpa had di sini .

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia, Riad Asmat berkata, “Kami mengalu-alukan pembukaan semula perjalanan domestik berikutan pengumuman pemerintah mengenai perintah kawalan pergerakan pemulihan baru-baru ini, bersama dengan insentif seperti pelepasan cukai pendapatan RM1,000 untuk perbelanjaan pelancongan domestik hingga Disember 2021.”

“Dengan melakukan perjalanan ke dalam negeri, kita semua dapat mendukung masyarakat setempat dan menyumbang untuk membangun kembali ekonomi kita. Semasa perjalanan dibuka semula, kami meminta kerjasama dan persefahaman dari para tamu yang kami hargai – harap ingat untuk mengamalkan kebersihan diri yang tinggi dan memakai topeng. “

Untuk memastikan persekitaran perjalanan yang selamat, AirAsia telah menerapkan serangkaian langkah keselamatan baru yang merangkumi topeng muka wajib di seluruh lapangan terbang dan penerbangan. Penumpang hanya dibenarkan membawa satu beg kecil ke dalam kabin dan ia mesti diletakkan di bawah tempat duduk di hadapan anda. Untuk beg yang lebih besar, kabin overhead tidak akan tersedia dan anda mesti memeriksa beg itu.

Sumber: Soya Cincau

Follow & Subscribe Newsletter