Ciri-ciri Pengesanan Oksigen Darah, Kawalan Kamera Jauh pada Xiaomi Mi Band 5 baru

Render dan ciri Mi Band 5 telah muncul dalam talian beberapa hari menjelang pelancaran rasminya di China. Band kecergasan baru oleh Xiaomi dikhabarkan mempunyai fungsi untuk mengesan tahap oksigen darah. Mi Band 5 juga dikatakan mempunyai sokongan Amazon Alexa. 

Render yang bocor di Web menunjukkan bahawa model Mi Band baru akan mempunyai reka bentuk yang serupa dengan Mi Band 4. Ia juga berspekulasi bahawa Mi Band 5 akan mempunyai sokongan pengisian plug-in USB melalui penyambung terpasang.

Tipter di Weibo telah membocorkan render yang kononnya menunjukkan Mi Band 5 . Render tidak memberikan perbezaan besar dengan apa yang kita ada pada Mi Band 4 . Namun, ia menunjukkan dua butang yang membolehkan mengawal gelang tangan yang baru.

Sebagai tambahan pada render, tipster telah mengaku telah mengungkapkan beberapa ciri utama Mi Band 5. Band ini dikatakan memiliki sensor SpO2, teknologi yang digunakan untuk mengesan tahap oksigen darah. 

Ini adalah langkah mendahului ciri pemantauan denyut jantung berterusan yang sudah ada dalam model sekarang. Awal tahun ini, beberapa laporan menunjukkan bahawa Apple Watch juga akan mendapat pengesanan oksigen darah tahun ini.

Beberapa laporan sebelumnya juga menunjukkan bahawa Xiaomi akan menggunakan sensor SpO2 untuk membolehkan Mi Band 5 mengukur ketepuan oksigen dalam darah.

Mi Band 5 juga dikhabarkan mempunyai sokongan NFC untuk pasaran global. Tahun lalu, Mi Band 4 memulakan debutnya dengan varian NFC eksklusif untuk pasaran China. Khabar angin terbaru juga merangkumi penyebutan sokongan Amazon Alexa . 

Ini menunjukkan bahawa pengguna dapat menggunakan Mi Band mereka untuk bercakap dengan pembantu digital. Selanjutnya, Mi Band 5 akan dilengkapi dengan fitur kawalan kamera jarak jauh dan mempunyai layar yang lebih besar daripada yang anda dapat pada Mi Band 4.

Follow & Subscribe Newsletter


Berkaitan