Black Shark 3 Pro Tersedia Eksklusif Di Shopee Dari 4 Hingga 10 Jun

Telefon pintar permainan Black Shark 3 Pro akan dilancarkan di Malaysia esok pada 4 Jun 2020. Pada minggu pertama pelancarannya, telefon akan tersedia secara eksklusif melalui kedai rasmi syarikat di Shopee sehingga 10 Jun.

Sebagai rangkuman, varian Pro menampilkan paparan AMOLED 7.1 inci dengan penyegaran skrin hingga 90Hz. Daripada takik atau potongan lubang, telefon ini mempunyai kamera selfie 20MP yang terletak di bezel nipis di atas paparannya. Terletak di bahagian atas dan bawahnya terdapat dua pembesar suara stereo simetri menghadap ke depan.

Di bawah tudung terdapat chipset Snapdragon 865 berkemampuan 5G, dipasangkan dengan RAM 12GB dan kapasiti penyimpanan 256GB. 

Menghidupkan telefon pintar adalah bateri 5.000 mAh, yang menyokong pengecasan pantas 65W melalui USB-C atau 18W melalui port magnet. Mengawasi suhu telefon pintar permainan semasa sesi permainan yang sengit adalah sistem penyejukan cecair “Sandwich” syarikat itu sendiri.

Selain itu, Black Shark 3 Pro dilengkapi dengan kamera tiga kamera yang terdiri daripada sensor utama 64MP, 13MP ultra lebar dan sensor kedalaman 5MP. Di sudut sebelah kanannya terdapat butang bahu mekanikal “Master Trigger” yang muncul ketika diaktifkan, dan di atas telefon terdapat bicu fon kepala 3.5mm.

Juga diperkenalkan bersama telefon pintar permainan adalah Earphone Bluetooth Black Shark baru, yang menampilkan reka bentuk earbud gaya peluru ergonomik. Jenama ini menyebut fon telinga tanpa wayar mempunyai latensi terendah di dunia hanya 58ms. 

Ia juga dilengkapi pemacu angker seimbang Knowles, serta pencahayaan RGB. Black Shark mendakwa bahawa fon telinga dapat diisi semula sepenuhnya dalam 90 minit melalui USB-C, menawarkan 14 jam main semula dengan lampu RGB dimatikan.

Black Shark 3 Pro akan dijual pada harga RM4,199, sementara Earphone Bluetooth jenama ini berharga RM399. Bersempena dengan pelancaran telefon, Black Shark juga menawarkan promosi khas selama dua hari pertama – di mana 70 hingga 80 pembeli pertama layak menerima bundel hadiah yang memaparkan produk lain dari jenama tersebut. Selain itu, syarikat itu menambah bahawa 10 pembeli pertama akan memperoleh baucar membeli-belah Shopee bernilai RM100 setelah membuat pembelian mereka.

(Sumber: Siaran akhbar Black Shark)

Follow & Subscribe Newsletter