8 Ciri Zoom Berguna Yang Akan Meningkatkan Pengalaman Sembang Video

Dalam masa-masa yang belum pernah terjadi sebelumnya, ramai di antara kita menghabiskan lebih dari beberapa jam untuk Zoom setiap minggu. 

Sama ada anda mencatat sebahagian besar waktu Zoom anda untuk waktu sekolah, kerja, atau permainan maya , mungkin terdapat beberapa ciri tersembunyi yang belum anda temui. 

Sebagai contoh, adakah anda tahu bahawa anda boleh bertindak balas terhadap idea seseorang dengan emoji di skrin? Atau bahawa ada pilihan untuk “menyentuh penampilan anda?”

Di hadapan, kami telah menyusun panduan untuk ciri Zoom yang paling berguna. Dari cara mengubah latar belakang anda ke cara berkongsi skrin anda, petua Zum berguna ini akan meningkatkan pengalaman sembang video anda. 

Ingin menjadikan tangkapan digital seterusnya anda lebih menyeronokkan? Cubalah salah satu idea jam gembira maya yang hebat ini .

  1. Cara mengubah latar belakang anda pada Zoom. Menggunakan gambar latar pada Zoom adalah cara mudah untuk menjadikan sembang anda lebih menyeronokkan dan meriah, atau hanya untuk menyembunyikan ruangan yang tidak kemas. Untuk mengubah latar belakang anda dalam mesyuarat Zoom, klik anak panah ^ di sebelah butang Mula / Hentikan Video. Klik Pilih Latar Belakang. Anda boleh memilih latar belakang yang telah dibuat atau klik butang + untuk memuat naik yang baru. Latar belakang Zum baru anda akan muncul di video anda sebaik sahaja anda memilihnya.
  2. Cara menambah gambar profil pada Zoom. Anda mungkin menyedari bahawa ketika kamera pengguna Zoom dimatikan, kotak mereka menunjukkan foto (berbanding dengan nama mereka). Melakukan ini sendiri semudah membuat beberapa kemas kini ke akaun anda. Log masuk ke Zoom dan klik gambar profil anda di sudut kanan atas halaman. Di halaman seterusnya, klik butang Tukar di bawah gambar. Muat naik gambar anda dan klik Simpan.
  3. Cara mengaktifkan perkongsian skrin pada Zoom. Berkongsi skrin anda adalah cara mudah untuk memberikan tutorial atau menunjukkan sesuatu kepada seseorang di komputer anda. Untuk melakukannya, klik butang Kongsi Skrin di bahagian bawah skrin mesyuarat anda. Anda boleh berkongsi keseluruhan skrin, satu aplikasi atau halaman web, atau bahkan sesuatu di telefon atau tablet anda melalui AirPlay.
  4. Cara memainkan muzik di Zoom. Selain dapat berkongsi skrin anda pada Zoom, anda juga dapat berkongsi audio anda. Untuk melakukannya, klik butang Kongsi Skrin. Klik Kongsi Suara Komputer di bahagian bawah tetingkap pop timbul dan klik Kongsi. Untuk berhenti berkongsi, klik Hentikan Kongsi di bahagian atas skrin anda.
  5. Cara menghantar emoji reaksi. Dalam perjumpaan tatap muka, dengan mudah memberi tanda penyampai kepada anda bahawa anda menyukai apa yang mereka katakan. Walau bagaimanapun, dalam mesyuarat Zoom, ini sedikit lebih mencabar. Nasib baik, Zoom telah memungkinkan untuk memberikan maklum balas melalui emoji. Klik butang Reaksi di bahagian bawah mesyuarat anda untuk mengirim tepukan atau jempol ke atas. Emoji akan muncul di skrin selama lima saat sebelum menghilang.
  6. Bagaimana menamakan semula diri anda di Zoom. Untuk menukar nama anda dalam mesyuarat Zoom, klik butang Peserta di bahagian bawah skrin anda. Klik nama anda, klik butang Lagi, dan tekan Namakan semula. Masukkan nama pilihan anda dan klik Namakan semula.
  7. Cara mengaktifkan tetapan Touch Up My Appearance. Di laman webnya, Zoom mengatakan bahawa fitur Touch Up My Appearance “menyambungkan semula paparan video anda dengan fokus yang lembut,” yang dapat “menyajikan penampilan yang lebih halus ketika anda memaparkan video anda kepada orang lain.” Untuk mencubanya, klik anak panah ^ di sebelah butang Berhenti / Mula Video. Klik Tetapan Video dan tandakan kotak yang bertuliskan Touch Up My Appearance. Jelas sekali, anda ingin memastikan anda menyukai kesannya sebelum anda memasuki mesyuarat penting. Anda juga boleh mencuba idea solek Zoom yang menarik ini .
  8. Cara membuat bilik breakout di Zoom. Sekiranya anda menjadi tuan rumah perjumpaan dengan pemilik akaun atau hak istimewa pentadbir, maka ruang rehat adalah cara mudah untuk bertemu dengan sekumpulan besar orang dan masih membenarkan mereka berkolaborasi. 
  9. Untuk memulakan bilik breakout , lancarkan mesyuarat dan klik butang Breakout Rooms (ikonnya kelihatan seperti kotak empat segi). Pilih jumlah bilik yang ingin anda buat dan tentukan sama ada anda mahu Zoom memisahkan peserta anda secara automatik, atau jika anda mahu menyusunnya sendiri. Klik Buat Bilik. Untuk memulakan bilik anda, klik Pilihan dan ikuti arahannya.

Berkaitan

Join 4,696 other subscribers