Perbandingan Harga iPhone SE Telco: Maxis, Digi, U Mobile Dan Celcom

Apple iPhone SE telah tersedia di Malaysia, dengan harga mulai RM1999. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mendapatkan telefon dengan harga yang lebih murah atau melalui pelan ansuran, syarikat telekomunikasi tempatan yang utama mempunyai sesuatu untuk anda.

Seperti yang dijangkakan, keempat-empat syarikat telekomunikasi utama di Malaysia bersedia menyediakan iPhone SE baru kepada pelanggan mereka. Inilah yang masing-masing tawarkan, serta rancangan yang berkaitan:

Maxis

Kontrak Maxis iPhone SE
Maxis iPhone SE Zerolution

Maxis adalah satu-satunya di antara empat telekomunikasi utama yang menghadkan rancangan iPhone SE kepada model 128GB. Sekiranya anda mencari pilihan lain, anda mesti mendapatkannya di tempat lain.

Digi

Kontrak Digi iPhone SE
Digi iPhone SE PhoneFreedom bahagian 2

Salah satu sebab untuk memilih rancangan Digi daripada telco lain adalah pilihan untuk mendapatkan bundle dengan Apple Watch Series 5. Perhatikan bahawa angka yang lebih kecil adalah untuk Apple Watch versi 40mm, sementara yang lain adalah untuk 44mm. Sekiranya anda tertanya-tanya, Digi tidak termasuk model 64GB untuk bundle.

Digi iPhone SE + Apple Watch Series 5

U Mobile

Kontrak U Mobile iPhone SE

Untuk U Mobile , pelanggan sedia ada yang layak akan dikecualikan daripada pembayaran di muka. Yang lain perlu membayar RM720 untuk pelan HERO P99 tanpa had, atau RM1056 untuk P139. Ini akan diganti sepanjang kontrak 24 bulan.

U Mobile iPhone SE UPackage bahagian 1
U Mobile iPhone SE UPackage bahagian 2

Celcom

Kontrak Celcom iPhone SE

Seperti Maxis, Celcom memberikan pilihan kepada pelanggan untuk membayar telepon di muka, atau mendapatkannya secara ansuran melalui program EasyPhone Own- nya.

Celcom iPhone SE EasyPhone Own

Anda juga boleh mendapatkan iPhone SE tanpa sebarang rancangan. Tetapi harga akan sama seperti jika anda memilihnya terus dari Apple.


Di antara semua tawaran di sini, Digi menonjol dengan kumpulan Apple Watch Series 5. Ini menjadikan tawarannya lebih menarik daripada bundle telco biasa yang sering kita lihat. Tetapi sebaliknya, agak malang bagi mereka yang ingin mendaftar untuk rancangan Maxis yang mahukan konfigurasi iPhone SE di luar pilihan penyimpanan 128GB.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai apa yang ditawarkan oleh setiap telco, anda boleh melihat rancangan iPhone SE di laman web masing-masing, seperti yang dipautkan di bawah.

(Sumber: Maxis , Digi , U Mobile , Celcom ) & Lowyat. net

Follow & Subscribe Newsletter

Join 4,704 other subscribers


Berkaitan