Huawei menawarkan dua tablet baru

Selepas pelancaran MatePad Pro bulan lalu, Huawei memperluas penawaran tabletnya dengan menawarkan dua lagi model – HUAWEI MatePad dan MatePad T di Huawei Store.

Huawei MatePad memberikan pengalaman FullView khas Huawei dengan paparan 2K 10,4 inci.

Pengguna dapat menikmati siri atau filem terbaru dengan kualiti gambar yang tinggi, ketepuan warna dan ketajaman dengan teknologi Peningkatan Paparan Huawei ClariVu yang dimiliki.

Tablet ini dikuasakan oleh chipset Kirin 810 AI yang dihasilkan dengan proses 7nm yang merangkumi CPU octa-core 2.27GHz, yang terdiri daripada dua teras prestasi A76 dan enam teras kecekapan A55. Kirin 810 juga merangkumi NPU Da Vinci untuk mengendalikan pemprosesan AI dan membolehkan ciri pintar baru dan canggih yang memperkaya pengalaman pengguna.

Huawei MatePad juga mengemas bateri 7250mAh yang besar untuk masa penggunaan yang lebih lama.

Sementara itu, Huawei MatePad T adalah tablet baru 8 inci yang memberikan prestasi hebat pada sebahagian kecil harga kebanyakan tablet hari ini.

Dikuasakan oleh pemproses octa-core dan bateri berkapasiti tinggi 5100mAh, tablet ini memberikan daya pemprosesan untuk menyokong pemutaran video tempatan berterusan sehingga 12 jam, atau waktu tunggu 600 jam dengan skrin mati.

Kaedah baru untuk berkongsi

Dengan bekerja dari rumah menjadi normal baru dalam keadaan seperti ini, pengguna Huawei akan senang mengetahui bahawa siri MatePad memanfaatkan teknologi diedarkan EMUI10 syarikat yang memungkinkan Huawei Share. Dengan hanya satu ketukan butang, pengguna dapat menghubungkan telefon pintar mereka ke tablet mereka untuk berkongsi data, memindahkan fail, video, dan dokumen yang dapat diedit dan dilihat pada layar yang lebih luas.

Periferal dan keupayaan perkakasan dikongsi antara peranti yang disambungkan. Sebagai contoh, pengguna dapat memanfaatkan sistem quad-speaker yang kuat untuk memainkan fail muzik yang disimpan di dalam telefon pintar, menjawab panggilan dan membalas mesej teks melalui tablet.

AppGallery

Pengalaman pengguna peranti juga bergantung pada aplikasi yang menyertainya, kerana mereka memberikan kesenangan, hiburan dan alat yang disempurnakan.

Dalam kes ini, peranti Huawei dilengkapi dengan AppGallery sendiri, di mana pengguna boleh memuat turun sebahagian besar aplikasi yang sering digunakan di Malaysia.

HuaweiVideo Huawei sendiri juga akan memberi pengguna hiburan video tanpa henti – dari video muzik antarabangsa hingga siri televisyen realiti dengan akses premium tiga bulan percuma.

Pengguna juga boleh menuntut sehingga 15GB percuma dengan storan Cloud Bergerak Huawei (sah selama 12 bulan).

Huawei MatePad berharga RM1,399, MatePad T berharga RM559. Kedua-dua tablet boleh didapati mulai hari ini.

Sumber: NST


Berkaitan