Pembesar suara wayarles Sony ExtraBass baru kalis bunyi, kalis air dan tahan debu

Pembesar suara baru mempunyai suara ExtraBass, jadi anda dapat menikmati 'bass yang mendalam dan bertenaga' berkat audio terkenal Sony.  - Gambar dari Sony melalui SoyaCincau
Pembesar suara baru mempunyai suara ExtraBass, jadi anda dapat menikmati ‘bass yang mendalam dan bertenaga’ berkat audio terkenal Sony. – Gambar dari Sony melalui SoyaCincau

Sony melancarkan pembesar suara tanpa wayar ExtraBass baru mereka – SRS-XB43, SRS-XB33 dan SRS-XB23 – akan tersedia di Malaysia mulai Julai 2020. Pembesar suara juga kalis bunyi, kalis air dan tahan debu selain segar dan reka bentuk ringan.

Bunyi

Bersama dengan  earbud wayarles WF-SP800N mereka yang juga akan dilancarkan di Malaysia pada bulan Julai ini, pembesar suara baru menampilkan suara ExtraBass, sehingga anda dapat menikmati “bass yang mendalam dan bertenaga” berkat audio terkenal Sony. Sony X-Balanced Speaker Unit yang baru dibangunkan mempunyai bentuk tidak bulat, memaksimumkan luas diafragma pembesar suara, dan meningkatkan tekanan suara untuk bass yang lebih tajam.

Tidak seperti diafragma bulat dalam unit pembesar suara konvensional, Unit Pembesar Suara X-Balanced di XB43 (dilihat di atas) mempunyai diafragma hampir segi empat tepat. Sistem pembesar suara 2 hala ini menggabungkan woofer untuk frekuensi rendah hingga pertengahan dengan tweeter khusus untuk frekuensi jarak yang lebih tinggi, menghasilkan bass tebal yang dicampur dengan kejelasan vokal.

Bagi unit pembesar suara X-Balanced di XB33 dan XB23 (juga dilihat di atas), mereka mempunyai reka bentuk diafragma bukan bulat dan reka bentuk luar tengah yang baru dibangunkan. Ini menghasilkan tekanan suara yang lebih banyak, tetapi saiz speaker tetap padat.

Pembesar suara Sony bukan sahaja kalis air, tetapi juga tahan kejutan dan tahan debu.  - Gambar dari Sony melalui SoyaCincau
Pembesar suara Sony bukan sahaja kalis air, tetapi juga tahan kejutan dan tahan debu. – Gambar dari Sony melalui SoyaCincau

Selamat bermain di luar rumah

Pembesar suara Sony mempunyai   penilaian IP67 , bermaksud unit ini dapat diturunkan ke dalam perairan hingga sedalam satu meter selama setengah jam. Ia juga dirancang supaya anda dapat membawa pembesar suara anda ke pantai, hutan, padang pasir, berkhemah, atau kawasan luaran lain yang boleh anda fikirkan kerana ia bukan sahaja kalis air, tetapi juga tahan kejutan dan tahan debu.

Pembesar suara XB33 dan XB23 telah menjalani ujian kejutan yang luas dan dapat menahan ketukan, lebam dan calar yang tidak dapat dielakkan yang disertakan dengan penggunaan sehari-hari. Walaupun anda menjatuhkannya, pembesar suara akan tetap berfungsi, walaupun ubah bentuk atau kerosakan daripada menjatuhkan pembesar suara boleh menyebabkan kemerosotan prestasi kalis air dan tahan debu.

Ciri tambahan

Mod Suara Langsung: XB43 dan XB33 kedua-duanya mempunyai ciri, di mana mereka dapat membawa “pengalaman suara 3 dimensi” kepada pembesar suara untuk membuatnya terdengar seperti anda berada di tempat langsung.


See also Mr Bagaimana Podcasts


Lampu: Anda dapat menambahkan suasana festival muzik dengan tweeter dan pencahayaan speaker, walaupun pencahayaan tweeter hanya tersedia untuk XB43.

Sambungan ke aplikasi: Anda boleh menggunakan “Sony | Aplikasi Music Center ”( Android ,  iOS ) untuk mengawal pembesar suara dari telefon anda dan memilih senarai main kegemaran anda, isyarat lagu seterusnya atau matikan pencahayaan agar sesuai dengan suasana hati anda. Anda juga boleh memuat turun aplikasi Fiestable ( Android ,  iOS ) agar lampu menyala selaras dengan rentak, atau hanya mengubah warna sesuai dengan mood anda, walaupun aplikasi ini hanya berfungsi dengan XB43 dan XB33.

Warna: Pembesar suara Sony hadir dalam pelbagai warna dengan reka bentuk yang segar. Warna termasuk hitam, biru dan taupe untuk SRS-XB43, hitam, biru, taupe dan merah untuk SRS-XB33, dan hitam, biru muda, taupe, merah karang dan hijau zaitun untuk SRS-XB23.

Reka bentuk: Sesuai dengan poket beg galas atau almari kerusi perkhemahan anda. Ia juga dilengkapi tali yang sesuai untuk menggantungnya dari khemah atau pokok semasa perkhemahan hujung minggu.

Pengecasan: XB43 dan XB33 dapat diisi dengan USB-Type-C yang baru diadopsi, dan mempunyai port USB-Type-A, yang memungkinkan anda menggunakan pembesar suara sebagai “powerbank” untuk telefon anda. XB23 bagaimanapun, hanya mempunyai port pengecasan USB-C.

Hayat bateri dan sambungan: Model XB43 dan XB33 mempunyai jangka hayat bateri sehingga 24 jam dengan mod / lampu Stamina mati. Hayat bateri XB23 meningkat hingga 12 jam dalam mod Stamina.

Ketiga-tiga pembesar suara Sony akan tersedia di Malaysia mulai Julai 2020. Harga jualan yang disyorkan akan diumumkan pada bulan Julai, tetapi SRS-XB23, SRS-XB33 dan SRS-XB43 berharga USD 100 (RM433), USD 150 (RM650) dan USD 250 (RM1,084), masing-masing, di AS

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh mengklik  di sini  untuk XB23,  di sini  untuk XB33 dan  di sini  untuk XB43.

Sumber: Soya Cincau


Berkaitan