Google menjadikan Google Meet tersedia secara percuma untuk semua orang

Sama ada anda menggunakan web, iOS atau Android, kini anda dapat mengakses Meet secara percuma

Google Meet kini akan digunakan secara percuma dan tersedia untuk sesiapa sahaja yang mempunyai akaun Google. Sudah lebih dari sebulan sejak Google menjenamakan semula platform Hangouts Meet ke Google Meet dan pada masa itu ia telah berkembang secara meluas.

Pada asalnya, Meet dibina untuk mesyuarat perniagaan yang selamat dan hanya tersedia untuk pengguna G Suite. Google menjadikan perkhidmatan ini percuma untuk pengguna G Suite dan G Suite untuk Pendidikan pada bulan Mac dan menyaksikan penggunaan harian meningkat 30 kali ganda. Lebih jauh lagi,

Google mengatakan Meet kini mengadakan pertemuan video selama 3 bilion minit setiap hari dan bulan lalu perkhidmatan itu menambah kira-kira 3 juta pengguna baru setiap hari. Menjelang akhir bulan April, Google mengatakan ia merancang untuk menyediakan Meet secara percuma untuk semua orang .

Sekarang sudah. Sesiapa sahaja boleh pergi ke ‘ meet.google.com ‘ untuk memulakan. Ia juga tersedia di iOS dan Android. Mereka yang mempunyai Akaun Google yang ada boleh log masuk dan mula menggunakan Google Meet. Mereka yang tidak mempunyai Akaun Google harus membuatnya. Google mengatakan bahawa ia memerlukan alamat e-mel untuk tujuan keselamatan.

Walau bagaimanapun, e-mel itu tidak semestinya berupa alamat Gmail. Ciri-ciri Meet yang popular juga boleh didapati. Itu merangkumi kemampuan untuk membuat dan berkongsi mesyuarat atau menyertai mesyuarat menggunakan kod mesyuarat.

Selain itu, pengguna dapat merancang perjumpaan video dan menjemput orang lain secara langsung dari Kalendar Google. Plus, Meet menyokong kapsyen langsung automatik berkuasa AI, yang dapat membantu orang yang mengalami masalah pendengaran untuk mengambil bahagian dalam perjumpaan video.

Akhirnya, Google mengatakan bahawa ia akan menjadikan Meet dapat diakses terus dari Gmail untuk akses cepat ke mesyuarat. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang dilakukan Google dengan Meet di sini .

Sumber: Google


Berkaitan