Amazon melancarkan 3 tablet yang ditingkatkan: ‘Semua baru’ Fire HD 8, Fire HD 8 Plus dan Kids Edition

Amazon mengumumkan versi baru tablet Fire HD 8 pada hari Rabu dengan harga bermula $ 10 lebih tinggi daripada generasi sebelumnya tetapi masih jauh lebih murah daripada iPad.

Barisan gergasi e-dagang kini akan merangkumi Fire HD 8, Fire HD 8 Plus dan Fire HD 8 Kids Edisi “serba baru”. Ketiganya tersedia untuk pra-pesanan dan akan mula dihantar pada 3 Jun. Tetapi ada Easter Egg: Amazon dipanggang dalam Mode Permainan baru yang membolehkan anda fokus pada permainan anda tanpa gangguan dari pemberitahuan.

Selain itu, peranti kelihatan lebih rapi daripada sebelumnya dengan peningkatan hayat bateri dan pemproses yang lebih pantas daripada model 2018.

Fire HD 8 yang baru telah meningkatkan prestasi dan storan dalaman 32GB. Fire HD 8 Plus mempunyai tenunan pengecasan tanpa wayar, dan versi kanak-kanak masih dilengkapi dengan casing yang sesuai untuk kanak-kanak dan pendirian yang boleh disesuaikan baru.

Api HD 8

Model asasnya mempunyai skrin definisi tinggi 8 inci yang sama tetapi mengemas prestasi 30% lebih pantas dan 2GB RAM, Pengguna boleh mendapatkan bateri sehingga 12 jam dan akses ke senarai aplikasi hiburan yang panjang dengan harga $ 89,99.

Api HD lama 8.

Versi sebelumnya Fire HD 8 dilancarkan dengan harga jualan $ 79.99. Walaupun dengan kenaikan harga $ 10, tablet Amazon menjadi tarikan. Sebagai perbandingan, iPad Mini 7.9 inci terbaru Apple bermula pada $ 399. 

Api HD 8 Plus

Dengan harga $ 20 lebih, anda boleh mendapatkan versi premium dengan RAM 3GB dan keupayaan pengecasan tanpa wayar. Amazon juga menggunakan pengecas USB-C dalam kotak 9W untuk pengecasan yang lebih pantas. Fire HD 8 Plus hadir dengan perkhidmatan Kindle Unlimited, Amazon selama enam bulan yang membolehkan anda membaca seberapa banyak yang anda mahukan. 

Fire HD 8 Kids Edition

Versi kanak-kanak $ 139,99 dengan kawalan ibu bapa digabungkan dengan akses satu tahun ke Amazon FreeTime, yang menawarkan beribu-ribu tajuk kandungan untuk kanak-kanak berumur 3 hingga 12. Perkhidmatan ini merangkumi lebih daripada 20,000 buku mesra kanak-kanak, buku yang dapat didengar, video, aplikasi pendidikan dan permainan.

Amazon's Fire HD 8 Kids Edition dilengkapi dengan pendirian laras baru dalam warna biru, merah jambu atau ungu.

Dan Amazon juga memberikan jaminan selama dua tahun sekiranya peranti tersebut rosak. 

Sumber: USA Today


Berkaitan