Huawei MateBook X Pro – Pemproses Intel Comet Lake Generasi ke-10

MateBook X Pro

MateBook X Pro adalah komputer riba premium teratas Huawei yang menampilkan paparan sentuh 13.9 inci dengan resolusi 3K, bezel rampingnya yang menakjubkan memberikan nisbah skrin-ke-badan 91% yang menjadikannya salah satu paparan komputer riba yang paling menarik di segmen premium.

Dengan berat 1.33kg, MateBook X Pro dikuasakan oleh pemproses quad core Intel Core i7-10510U, RAM 16GB LPDDR3-2133MHz, grafik NVIDIA GeForce MX250 dan penyimpanan 1TB, pengguna harus melihat prestasi yang ketara berbanding pendahulunya dan boleh mengharapkan untuk melakukan tugas kreatif berat badan di atasnya.

Selain daripada itu, komputer riba juga membungkus pembesar suara quad dalam casis 14.6mm yang langsing untuk pengalaman yang lebih mengasyikkan, ia juga mempunyai empat mikrofon untuk mengambil suara sejauh empat meter.

Tersedia dalam warna Space Grey dan Emerald Green, dengan pilihan terakhir akan datang dalam jumlah terhad, MateBook X Pro dijual pada harga RM7,999.

Huawei Sound X – Pembesar suara Bluetooh 360 darjah direka bersama dengan Devialet

Bunyi X

Diumumkan sepanjang siri Huawei P40, Huawei Sound X adalah pembesar suara Bluetooth 360 darjah yang bersaing secara langsung dengan penawaran dari Bose dan pembesar suara pintar yang lain, walaupun sayangnya ia tidak dilengkapi dengan pembantu suara terbina dalam.

Sound X direkayasa bersama dengan syarikat audio Devialet, yang menampilkan teknologi Speaker Active Matching pemprosesan isyarat yang dipatenkan. Dengan jumlah enam pembesar suara dan dua subwoofer frekuensi 40Hz, pengguna dapat mengharapkan kejelasan yang melampau dan bass yang hebat dalam arah 360 darjah.

Bunyi X

Pengguna dapat dengan mudah menyambung ke Huawei Sound X dengan ciri Perkongsian Audio OneHop, di mana mereka hanya perlu mengetuk telefon Android mereka di atasnya untuk mulai menikmati muzik dan bergerak dengan suara yang lebih besar.

Sound X dijual pada harga RM1,299 dan akan tersedia pada 16 Mei. Pelanggan yang membeli MateBook X Pro akan menerima unit percuma semasa mereka membuat pesanan dalam tempoh ini.

Huawei MatePad dan MatePad T – tablet Android dengan nilai hebat

MatePad

Dengan harga RM1399, Huawei MatePad mungkin merupakan tablet perkakasan bernilai terbaik yang pernah kita lihat kerana ia dilengkapi dengan paparan resolusi 2K 10,4 inci, pembesar suara quad yang ditala oleh Harman Kardon, sokongan untuk M-Pencil, dan bateri 7260mAh.

Walaupun tidak seperti MatePad Pro, ia dikuasakan oleh chipset Kirin 810 sederhana yang disokong oleh RAM 4GB dan storan 64GB, namun anda akan gembira mengetahui bahawa ia menyokong sambungan 4G LTE sehingga anda dapat terus berhubung di mana sahaja anda berada.

MatePad T

Sebaliknya, MatePad T 8-inci membawa ciri-ciri berharga untuk penonton yang bajet dengan label harga RM559, sambil menawarkan paparan bezel tipis yang mempunyai nisbah skrin-ke-badan 80% dan beratnya hanya 310g. MatePad T dikuasakan oleh pemproses octa-core yang disokong oleh 2GB RAM dan 32GB storan, sementara bateri 5100mAh memastikan bahawa anda akan mendapat lebih dari satu hari penggunaan.

Tablet ini dihantar dengan EMUI 10.1 berdasarkan Android 10 dan tidak akan disertakan dengan Perkhidmatan Mudah Alih Google yang telah dipasang sebelumnya.

Huawei Y6p dan Y5p – Telefon Android 10 tahap kemasukan yang berpatutan

Y6p

Huawei terus menawarkan nilai hebat untuk peranti tahap awalnya dengan Huawei Y6p, peranti 6,3 inci yang dilengkapi dengan bateri 5000mAh yang besar. Huawei Y6p dikuasakan oleh chipset Mediatek Helio P35 yang disokong oleh RAM 4GB dan storan 64GB, ia mempunyai persediaan kamera tiga yang terdiri daripada lensa utama 13MP, ultrawide 5MP dan kedalaman 2MP, kamera selfie 8MP juga hadir yang bertujuan untuk menangkap gambar yang jelas.

Bagi Huawei Y5p, ia mempunyai paparan HD + 5,45 inci dan dikuasakan oleh chipset Mediatek Helio P22 yang disokong oleh RAM 2GB dan penyimpanan 32 GB, ia mempunyai kamera belakang 13MP tunggal dan kamera depan 5MP, sementara bateri 3020mAh memastikan penuh hari penggunaan.

Huawei Y6p dan Y5p masing-masing dijual pada harga RM559 dan RM359, sementara berita baiknya adalah kedua-duanya akan dimuatkan dengan perisian Android 10, sayangnya mereka tidak mempunyai Perkhidmatan Google Mobile yang telah diprapasang.

Semua produk Huawei baru akan tersedia di seluruh negara mulai 16 Mei dan seterusnya.

Sumber: KL Gadget Guy