Qatar Airways menawarkan 100,000 kakitangan perubatan tiket percuma

DOHA

Qatar Airways mengumumkan pada hari Isnin bahawa ia akan memberikan 100,000 tiket percuma kepada profesional penjagaan kesihatan di seluruh dunia sebagai cara untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka untuk “kerja keperibadian mereka menjaga orang semasa wabak COVID-19 semasa.” 

“Profesional penjagaan kesihatan dari setiap negara di dunia akan layak mendapat tiket,” kata syarikat penerbangan itu dalam satu kenyataan.

Pemberian hadiah akan dibuka pada 12 Mei dan ditutup pada 18 Mei dan profesional kesihatan boleh mendaftar untuk mendapatkan tawaran di qatarairways.com/ThankYouHeroes.

“Para profesional penjagaan kesihatan yang menerima kod promosi boleh menempah hingga dua tiket pulang kelas ekonomi percuma dalam penerbangan yang dikendalikan Qatar Airways – satu untuk mereka sendiri dan satu untuk pendamping – ke mana sahaja di rangkaian global syarikat penerbangan itu,” tambahnya.

Qatar Airways menangguhkan semua penerbangan kerana wabak tersebut kecuali evakuasi dan mengatakan bahawa penerbangan akan dimulakan semula tidak lama lagi.

Setelah berasal dari Wuhan, China pada Disember lalu, COVID-19 telah merebak ke sekurang-kurangnya 187 negara dan wilayah. Eropah dan AS ketika ini adalah wilayah yang paling teruk dilanda.

Wabak ini telah membunuh lebih dari 284.800 orang di seluruh dunia, dengan lebih daripada 4.15 juta kes yang disahkan, sementara pemulihan telah melebihi 1.43 juta, menurut angka yang dikumpulkan oleh Johns Hopkins University dari AS.

Sumber: Anadolu Agency