8 Cara Memulakan Perniagaan dengan Tanpa Wang !!!

Photo by rawpixel.com on Pexels.com
top view of man holding android smartphone near macbook and newspaper
Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Memulakan perniagaan adalah mimpi untuk ramai, tetapi memulakan kos adalah halangan. Dengan 8 daripada 10 perniagaan yang gagal dalam 18 bulan pertama (menurut Forbes.com ), dan kos permulaan yang mahal ini tidak akan dapat diterima.

Jadi, bagaimana anda dapat mengelilinginya? Pertama sekali, saya tahu apa yang anda fikir, “Ya betul, tidak mungkin!”. Fikirkan semula, sahabat saya yang unik. Dapatkan wajah permainan anda, dan dengarlah. Inilah cara untuk bermula:

 • Mulailah perniagaan dengan sedikit tanpa overhead, tetapi dengan cepat menghasilkan pendapatan (Ok, saya melihat anda melancarkan mata anda – Berhenti menjadi nellie negatif! Pemikiran positif = Keputusan positif Ini adalah sangat mungkin, dan saya akan memberikan anda idea di bawah !).
 • Melaburkan semula keuntungan awal anda ke dalam alat pembelajaran (kursus dan / atau ebook) dan strategi pemasaran untuk meningkatkan tahap perniagaan anda. Langkah ini amat relevan kerana ia adalah tepat bagaimana 6 + perniagaan perniagaan bermula dan berkembang menjadi keuntungan besar.
 • Adakah anda bersedia untuk memulakan? Petua-petua ini bukan sahaja membuka peluang kepada kebebasan kewangan, tetapi di samping itu, akan mengubah hidup anda. Mari kita menyelam beberapa pilihan anda di bawah.

1. MENULIS FREELANCE  

Jika anda suka menulis, mengapa tidak membuat perniagaan penulisan bebas anda sendiri? Menulis adalah kerja yang menyeronokkan. Saya tahu ini, kerana saya melakukannya untuk hidup!

Penulis bebas adalah sangat dalam permintaan, oleh itu potensi pendapatan adalah besar, antara $ 50,000 hingga $ 100,000 + setahun. Dari blogger kepada perniagaan, peluang untuk membuat penulisan wang tidak pernah menjadi lebih baik.

information sign on shelf
Photo by Tranmautritam on Pexels.com

Memulakan perniagaan penulisan bebas anda sendiri akan membolehkan anda memasarkan perkhidmatan anda dengan serta-merta dengan hampir sifar overhead. Kerana semua yang diperlukan adalah meluangkan masa dan semangat anda, dan sebagai hasilnya, anda dengan cepat boleh berkembang menjadi perniagaan yang sangat menguntungkan.

Berikut adalah segelintir platform percuma untuk mendapatkan kaki anda basah dan mendapatkan beberapa pengalaman:

Amazon menawarkan beberapa buku percuma Kindle Unlimited percuma yang akan mengajar anda cara membuat wang sebagai penulis lepas. Beberapa bernilai diperiksa:

Bagaimana untuk berkembang: 

Ingat, kami bercakap tentang melabur semula keuntungan anda untuk meningkatkan perniagaan anda? Sebaik sahaja anda telah mencelup jari ke platform percuma di atas, anda boleh melaburkan semula pendapatan anda ke dalam kursus yang akan membantu anda memulakan perniagaan dengan mudah memperoleh $ 4,000 + sebulan.

30 Hari untuk Kejayaan Menulis Freelance  adalah kursus yang luar biasa dan berpatutan yang akan membantu anda meletakkan asas, mewujudkan perniagaan anda dan mempromosikan diri anda untuk mencari pertunjukan bertulis berbayar. Pasti bernilai semak jika anda ingin mendapat bayaran (banyak wang) untuk menulis.


2. PENOLONG MAYA

Ini adalah salah satu cara kegemaran saya untuk memulakan perniagaan dalam talian, kerana saya telah menjadi pembantu maya (VA) selama bertahun-tahun, dan saya benar-benar menyukainya. Tambahan lagi, VA berada dalam permintaan yang tinggi, jadi anda dengan cepat boleh berkembang menjadi perniagaan VA yang sangat menguntungkan.

Rata-rata VA mendapat antara $ 30-50 setiap jam, dan terdapat pelbagai perkhidmatan yang boleh anda tawarkan sebagai VA. Kemungkinan tidak berkesudahan.

Berikut adalah beberapa perkhidmatan yang paling popular: 

 • Pengurusan pejabat
 • Khidmat Pelanggan
 • Sokongan E-mel
 • Penjadualan
 • Pengurusan Media Sosial
 • Penyelidikan
 • Pengurusan projek
 • Pembukuan
 • Kemasukan data
 • Pengurusan Blog / Penulisan Kandungan
 • Dan lebih bergantung kepada kemahiran anda

Percuma Kindle Unlimited sumber untuk mengetahui lebih lanjut mengenai menjadi VA:

Di mana untuk mencari kerja VA: 

Itu hanya segelintir laman web. Terdapat banyak laman web lain untuk mencari kerja VA, tetapi cara terbaik untuk mencapai 6+ angka adalah untuk membina perniagaan VA anda sendiri setelah anda memperoleh keuntungan yang cukup untuk melabur dalam kursus.

Gina Horkey, pencipta kursus, hebat. Dia akan mengajar anda semua yang anda perlu tahu untuk melancarkan dan mengembangkan perniagaan VA anda. Dia akan memberikan anda beberapa ketawa yang baik juga sebaik sahaja anda mengenali dia! Beliau hebat, dan pakar dalam membina perniagaan dalam talian.


3. REKA BENTUK GRAFIK

Adakah anda kreatif? Kemudian gunakan bakat anda untuk keuntungan anda dan buat duit secara online dengan perniagaan Reka Bentuk Grafik anda sendiri! Anda boleh membuat pembunuhan, kerana dari syarikat-syarikat untuk blogger sibuk, perniagaan suka outsource ketika datang ke desain grafis. Berikut adalah beberapa idea yang anda boleh mereka bentuk dan memasarkan:

 • Logo
 • Printable (penjual panas SUPER hari ini!)
 • Templat
 • Imej Pinterest untuk blogger (Juga sangat popular!)
 • Bahan Pemasaran
 • Maklumat grafik
 • Dan lebih lagi! Kemungkinan tidak berkesudahan

Anda tidak perlu menjadi artis atau mempunyai bakat gila untuk melakukan reka bentuk grafik. Imej-imej Pinterest untuk blogger misalnya, sangat mudah dipelajari dan boleh membuat anda banyak wang. Anda hanya perlu mempunyai minda kreatif dan memasarkan diri anda dengan betul.

abstract architecture art business
Photo by isa bulle on Pexels.com

Anda boleh melakukan reka bentuk grafik asas secara percuma di Canva . Tetapi setelah anda memperoleh beberapa dana, saya akan mengesyorkan melabur ke dalam program yang lebih baik. Alat penyuntingan imej kegemaran saya ialah PicMonkey , yang menawarkan percubaan percuma untuk menyemaknya.

Bersedia untuk mula menjual reka bentuk anda? Tiga platform terbaik untuk memulakan pemasaran perkhidmatan anda ialah:

Anda boleh mendaftar secara percuma dan mula menjual serta-merta dan membuat beberapa wang tunai yang serius.


4. MENJADI INSTAFAMOUS DI INSTAGRAM

blur display electronics hand
Photo by energepic.com on Pexels.com

Ya, ini benar-benar satu perkara! Gila, kan? Tetapi jika anda suka menggunakan Instagram , anda akan menyukai idea ini. Menjadi bos anda sendiri sebagai penyumbang kepada Instagram.

Saya baru-baru ini mula masuk ke Instagram untuk usaha penyelamatan saya, dan saya dengan cepat menjadi fanatik Instagram.

Ia sangat menyeronokkan! Berikut adalah perkara saya yang tidak besar sejak saya mula menyelam ke dalamnya, tetapi ia berkembang dengan pesat dan saya telah membuat beberapa wang dan menerima produk percuma sebagai hasilnya. Sangat hebat! (PS Jika anda suka kucing dan / atau menyelamat haiwan, ikut saya @mrbagaimana ).

Tidak perlu melabur dalam pengiklanan atau pemasaran mahal untuk perniagaan baru. Memanfaatkan kekuatan media sosial untuk pendedahan yang besar tanpa sebarang kos. Terdapat lebih dari 700 juta pengguna di Instagram setiap bulan dan ramai di antara mereka membuat beribu-ribu dolar sebagai pengaruh.

Bagaimana untuk menjadi Instafamous:

 • Berkongsi foto berkualiti – Edit foto anda seperti pro. Catat foto kualiti yang cerah dan terang sahaja. Orang mahu merasakan seolah-olah mereka berada di sana.
 • Tumbuh pengikut anda – pengikut Organik yang mengklik seperti pada foto anda
 • Penglibatan – Pengikut yang mengulas dan terlibat dalam perbualan pada siaran foto anda
 • Bekerjasama dengan rakan sebaya dalam industri anda, sertai pod penggabungan dan benang dan ikut serta. Anda akan terkejut berapa pantas jangkauan anda akan berkembang!

Sebaik sahaja anda mempunyai pengikut berukuran yang baik, anda boleh mengewangkan usaha anda untuk menerima produk percuma, menjual barang atau dibayar sebagai penyebar. Kuasa Instagram menakjubkan, dan boleh menjadi tiket anda dari 9-5 anda. Serius! Orang ramai beribu-ribu perbankan dengan kandungan tajaan di Instagram.

Tidak perlu mempunyai blog untuk memperoleh pendapatan di Instragram, tetapi ia pasti dapat bersaing dengan pendapatan pendapatan. Instagram boleh memandu trafik utama ke blog anda, yang seterusnya akan mengembangkan senarai e-mel anda dan meningkatkan jualan anda.

Perkara yang menarik tentang Instagram adalah, anda boleh mengewangkan apa-apa niche. Berikut adalah beberapa idea:

 • Perjalanan
 • Fesyen
 • Haiwan peliharaan
 • Gaya hidup

Ada pasaran untuk semua orang.

Perkara yang boleh anda peroleh sebagai penyebar Instagram:

 • Wang – Jenama akan membayar anda untuk menaja produk mereka
 • Produk percuma
 • Diskaun Perjalanan
 • Percuma Hotel Stays
 • Lebih banyak trafik ke blog anda
 • Dan perkara yang lebih menyeronokkan!

Adakah anda bersedia untuk menjadi Instafamous?

Amazon  menawarkan beberapa buku percuma Kindle Unlimited seperti  Instafamous  untuk belajar bagaimana meletup Instagram anda.

Sebaik sahaja anda mula mendapat daya tarikan, saya akan mengesyorkan menyemak beberapa kursus besar apabila anda bersedia untuk mengambil Instagram anda ke tahap yang sangat menguntungkan:

 •  Instagram untuk Kejayaan  – Pencipta kursus ini menjadikan kehidupan sepenuh masa menggunakan Instagram, dan mempunyai lebih daripada 122,000 pengikut, jadi saya akan mengatakan dia tahu barangannya! Pengikut saya pergi dari 57 ke lebih 3,000 dalam masa beberapa minggu selepas strategi Helene, bersama dengan pertunangan saya bertambah baik, jadi saya berdiri dengan kursus ini menjadi kursus Instagram terbaik di luar sana jika anda ingin membuat wang dengan Instagram.
 • Mengintegrasikan – Satu lagi kursus menggerunkan yang akan membantu membesar dan mengewangkan Instagram anda.

5. PENGURUS MEDIA SOSIAL 

apps blur button close up
Photo by Pixabay on Pexels.com

Pinning, posting dan tweet, oh saya! Berapa hebatkah ia akan dibayar untuk bermain di Facebook atau Twitter sepanjang hari? Sekiranya anda ketagih dengan media sosial, anda perlu menjadikan hobi anda menjadi keuntungan dengan menjadi pengurus media sosial.

Sangat mudah tersesat dalam media sosial. Sebab itu jenama besar dan blogger beralih kepada pengurus media sosial untuk membantu mereka membina kehadiran dalam talian mereka. Perniagaan hampir selalu menggunakan media sosial mereka, jadi ini adalah perniagaan yang sangat menguntungkan yang dapat memperoleh angka 6+ dengan mudah apabila anda membina pelanggan. Jenama platform yang paling popular sering memerlukan bantuan adalah:

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Twitter

Baca buku Kindle Unlimited percuma ini untuk membantu anda menjadi ahli yang menguruskan platform sosial di atas:

Anda boleh memberi tumpuan untuk menguasai semua platform, atau hanya memberi tumpuan kepada satu platform seperti memulakan perniagaan Pinterest VA anda sendiri .

Jika anda sudah menjadi pro media sosial dan ingin menyelam untuk membantu pemilik perniagaan mengembangkan kehadiran dalam talian mereka, menubuhkan laman web anda sendiri untuk mengiklankan perkhidmatan perniagaan anda akan menjadi ideal, tetapi anda juga boleh mula memasarkan perkhidmatan anda dengan percuma untuk menyertai platform seperti sebagai Fiverr .

Jika anda benar-benar mahu memukul di rumah dengan perniagaan pengurus media sosial anda, semak Sekolah Pengurus Media Sosial  untuk mempelajari semua kemahiran yang anda perlukan untuk mewujudkan perniagaan pengurus media sosial yang sangat menguntungkan.


6. DROPSHIPPING 

Pernahkah anda bermimpi untuk memulakan perniagaan, tetapi anda tidak boleh membebankan membeli produk dan menyewa bangunan? Jika ya, dropshipping adalah alternatif yang hebat (dan sangat menguntungkan). Tidak ada kos pendahuluan atau inventori untuk stok. Anda hanya membeli produk apabila anda mempunyai pesanan untuk dipenuhi.

oblong brown metal mailbox
Photo by sl wong on Pexels.com

Bagaimana kerja dropshipping: 

 • Pelanggan membuat tempahan melalui kedai anda
 • Kedai anda membuat pesanan di laman web pemampat dropshipping
 • Pembekal dropshipping menyediakan pesanan dan kapal anda terus kepada pelanggan

Mudahkan! Pembekal tidak semua mengangkat berat, semasa anda duduk dan mengumpul wang! Dan ada pemborong dropshipping untuk hampir semuanya. Sama ada anda ingin menjual kaus kaki, barang kemas, minyak pati atau iPads – Anda boleh menjual apa sahaja dengan kos permulaan sifar. Ini cara terbaik untuk menjimatkan wang ke atas inventori sejak inventori cenderung menjadi perbelanjaan terbesar bagi peruncit.

Platform hebat untuk bermula dengan etalase: 

 • Shopify : Anda boleh membuat kedai anda sendiri secara percuma selama 14 hari dengan percubaan Shopify. Dengan cara ini, jika anda membuka kedai dalam talian, Shopify adalah ish! Tiada jenaka. Tiada perbandingan terhadap mana-mana platform kedai lain (percayalah, saya telah mencubanya).
 • Amazon
 • Ebay

Dropshipping adalah salah satu model perniagaan termudah dan paling berpatutan. Sesiapa sahaja boleh melakukannya, dan yang paling berjaya, jadi sudah pasti idea perniagaan untuk dipertimbangkan.

Bersedia menyelam ke dalam pembelajaran bagaimana untuk membuat dropshipping perniagaan 6+ angka? Lawati Udemy dan cari “dropshipping” untuk satu tan kursus bermula serendah $ 11.99. Berikut adalah beberapa kursus hebat untuk dicari:

 • Cara Mulakan A 6 Perniagaan Amazon Dropshipping Home Business!
 • eBay Amazon Dropshipping Cara Mudah Membuat Keuntungan
 • Panduan Penghantaran Drop eBay dengan Tiada Inventori – Kerja Dari Rumah

Terdapat banyak kursus harga rendah yang lain untuk melayari di Udemy untuk membuat anda bermula, jadi pastikan untuk menyemak semua kursus mereka. Jika anda memerlukan beberapa inspirasi untuk menjual produk dalam talian, lihat Keluarga Jualan dan kisah yang luar biasa mereka. Mereka mengubah cita-cita belanja tawar-menawar untuk jualan semula dan menjadikannya perniagaan angka 6 dalam masa satu tahun sahaja!

Follow & Subscribe Newsletter


Berkaitan

Sumber: https://quirkycents.com/8-ways-start-business-no-money-2/