7 Cara Meningkatkan Profit Real Estate Melalui Pemasaran Digital

Photo by Pixabay on Pexels.com

agriculture barn cabin chapel

 

Sebagai profesional hartanah, anda memahami bahawa salah satu tempat pertama pelanggan potensial anda pergi apabila mencari rumah sedang dalam talian. Sebenarnya, 94 peratus daripada ribuan milenium dan 84 peratus boomer pembelian atas talian untuk mencari rumah masa depan mereka. 

Itulah sebabnya sangat penting untuk memastikan anda bersedia untuk melibatkan diri dalam ruang digital dengan cara yang diterjemahkan ke dalam perniagaan kehidupan sebenar .

Mewujudkan kehadiran dalam talian anda cukup mudah. Menyediakan laman web, menghantar e-mel kepada prospek dan mengepos di media sosial adalah cara terbaik untuk mencapai prospek dalam talian. 

Bahagian yang rumit ialah mencari cara untuk menggunakan alat tersebut dengan cara yang berkesan untuk mewujudkan jenama anda, melibatkan pelanggan anda dan memberi anda petunjuk.

Berikut adalah beberapa cara untuk memastikan apabila pembeli pergi dalam talian untuk mencari rumah, mereka dapati anda.

  1. Pastikan anda mempunyai laman web IDX terbaik yang mendorong lalu lintas dan membantu anda menangkap dan memupuk petunjuk. Sekarang, kita tidak bercakap tentang mana-mana laman web lama di sini. Walaupun cukup mudah untuk menubuhkan laman web anda sendiri dan pergi sendiri, syarikat seperti Real Geeks boleh memberikan anda laman web IDX tersuai yang termasuk aplikasi mudah alih IDX bermerk yang akan melakukan semua itu dan lebih lagi supaya anda boleh memberi tumpuan kepada penjualan hartanah.
  2. Dapatkan sosial. Pastikan anda memanfaatkan alat pemasaran hartanah Facebook, mempunyai kehadiran di Twitter, dan Instagram. Tetapi lebih daripada itu, aktifkan pada akaun media sosial anda. Siarkan secara teratur, kongsi apabila anda mendapat ulasan positif atau tekan, mempromosikan sifat anda dan berinteraksi dengan pengikut anda. Tetapi berhati-hatilah untuk mematuhi peraturan dan peraturan RESPA.
  3. Buat penyenaraian anda boleh dikongsi. Sudah tentu, anda ingin mempunyai butang saham sosial yang mudah, tetapi itu bukan semua. Anda boleh membuat senarai anda lebih mudah dikongsi dengan memastikan mereka mempunyai susun atur responsif dan fotografi yang jelas.
  4. Ambil kesempatan daripada semua alat pengiklanan Facebook. Facebook mungkin telah bermula untuk bersosial, tetapi kini alat pemasaran penting untuk ejen hartanah untuk meningkatkan pembeli dan penjual mereka. Sebagai tambahan kepada pengiklanan, anda perlu mendayakan ulasan dan perkhidmatan, membuat dan menggunakan Kumpulan Facebook, memuat naik video perlindungan Facebook dan menggunakan Facebook Live di hartanah anda untuk memberi pelanggan prospek melihat di belakang iklan anda. Anda juga boleh menghantar foto dan video 360 darjah yang dapat membantu anda menyampaikan ruang dan perasaan yang lebih tepat dengan tepat.
  5. Sediakan carian kata kunci di Twitter. Ini akan memberitahu anda apabila orang dalam kod zip tertentu mencari untuk membeli atau menjual rumah.
  6. Buat surat berita e-mel dan hantar letupan e-mel ke pangkalan data anda. Ini adalah salah satu cara terbaik untuk memanfaatkan pemasaran e-mel untuk menghubungi petunjuk baru dan tetap berhubung dengan bekas pelanggan. Mereka adalah tempat yang hebat untuk berkongsi kandungan seperti rumah terbuka yang akan datang, laporan pasaran, atau blog baru-baru ini yang telah anda siarkan.
  7. Buat kempen titisan e-mel dan teks. Kempen semacam ini memastikan anda menyesuaikan komunikasi anda berdasarkan prospek anda dalam kitaran jualan. Sekiranya mereka telah menghadiri rumah terbuka dengan anda, hantarkan e-mel mereka yang menyerlahkan rumah-rumah berhampiran yang serupa di pasaran. Jika mereka telah mencapai minat untuk bekerja dengan anda, hantar mereka satu blog yang anda tulis yang menggariskan perkara-perkara yang perlu diketahui oleh pembeli rumah baru. Jika anda memberikan kandungan pelanggan anda yang berkaitan dengan situasi mereka, mereka lebih cenderung untuk mengambil langkah seterusnya.

 

Internet telah menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini untuk ejen harta tanah untuk memberikan perkhidmatan yang berguna kepada prospek mereka. 

business close up commerce computer

Itulah sebabnya sangat penting untuk mengambil kesempatan daripada alat-alat digital ini dan mewujudkan kehadiran dalam talian yang bersepadu , memandu lebih banyak petunjuk yang mengarah ke laman web anda.

Apa komen anda ?

 

 

Sumber: Forbes